Za pustni čas pripravimo LCHF krofe:
SESTAVINE:
60 g razmaščene mandljeve moke (lahko tudi mešanica mandelj moke in kokos moke)
80 g eritritola
1 žlica indijskega trpotca
1 žlička sode bikarbone (za puhavost, se lahko tudi izpusti)
1 ščep soli
2 žlici ruma ali rumova aroma
4 jajca
125 ml kokos kreme - jogurta ali kisle smetane
50 g kokosovega hladno stiskanega olja
OBLIV: temna čokolada, maslo ali kokos olje, eritrtitol v prahu in kokosovi kosmiči za posip.
PRIPRAVA:
V prvi posodi premešamo suhe sestavine, v drugi zmešamo mokre, katerim dodamo tudi stopljeno kokosovo olje. Suhe in mokre sestavine nato združimo in dobro premešamo. Narejeno testo pustimo stati 30 minut. Pripravimo silikonski model za peko in ga premažemo s kokosovim oljem. Nato ga napolnimo malo čez polovico vsakega modelčka.
Pečico segrejemo na 175 °C in pečemo 13 do 15 minut.
V kozici stopimo maslo in temno čokolado. Ko so krofi pečeni jih rahlo ohladimo. Nato jih z zgornjim delom pomočimo v topljeno čokolado in kokosove kosmiče, na koncu pa po njih posujemo še z eritritolom v prahu.
In se posladkamo brez slabe vesti!
